sobota 11. dubna 2009

- F1D0


F1D0, vlastním jménem Filip Mařák, započal svoji djskou kariéru v létě 2007 zorganizováním prvního dílu progressive/trance akce Mhaaania v jeho rodných Pardubicích. Akce měla velký ohlas a z Mhaaanie se stala pravidelná měsíční párty. Hrál s předními českými djs, jako jsou Michael C či Tripmain, své umění předváděl nejen v Pardubicích, ale i v Praze či v Jihlavě.

Na začátku podzimu 2008 se F1D0 přestěhoval kvůli studiu do portugalského Lisabonu, ale bez hraní dlouho nevydržel a od října nastartoval svoji vlastní noc v lisabonském klubu Mini-Mercado. Zde baví každé úterý návštěvníky svým pojetím electro house, progressive a trance .

Kromě toho má F1D0 od dubna 2008 svou vlastní radioshow Fresh & Juicy na rádiu www.trance.fm, kterou připravuje ve spolupráci s nadějným českým trance producentem Janem Vávrou.

F1D0 je, co se djingu týče, velmi univerzální. Nedělá mu problém začít celou noc pomalými progressive house či electro house rytmy či v samém závěru párty servírovat tech-trance pecku. Je to ale energický uplift kombinovaný s tech-trance tracky, který je F1D0vi nejbližší. Hraje z kombinace laptop + Ableton Live + midi kontrolery a tak je každý jeho set plný live bootlegů a mashupů.

F1D0 je aktivní i z producentského hlediska. Ač zatím produkuje pouze bootlegy a mashupy, úspěchy se dostavily záhy a tak má jeho tracky ve svém dj bagu nejedna hvězda světového formátu. Jeho poslední mashup „Veracocha & Michael de Kooker vs. Simon Patterson – Carte Smack (F1D0 Mashup)“ zaznamenal pozitivní ohlasy po celém světě a objevuje se v setech takových djs, jakou jsou Judge Jules, Bryan Kearney, Paul Trainer, Fabio Stein, Mike Koglin, Dj Eco, Jonas Hornblad a další. Navíc se šestkrát v řadě objevil v radioshow Judge Julese, Weekend Warmup, vysílané britskou stanicí BBC Radio1 a řadí se tak k nejvíce hraným trackům v této show v roce 2009. Úspěchy sklízejí i F1D0vy další mashupy. V současné době pracuje i na své vlastní produkci a první počin z jeho dílny na sebe rozhodně nenechá dlouho čekat.

F1D0 je, se svými necelými dvěma lety za pultem, stále nové jméno na klubové scéně, ale úspěchy, které zaznamenal na poli djském i producentském dávají tušit, že nejde pouze o „dalšího z řady“ a že se vyplatí si jeho jméno zapamatovat – ještě o něm určitě uslyšíte.

Žádné komentáře: